Työkoneiden huolto kannattaa tehdä ajoissa, sillä pitkään vaikuttaneet viat voivat vaurioittaa konetta pitkällä aikavälillä. Säännöllinen huolto ylläpitää koneita ja pienemmät viat huomataan aikaisessa vaiheessa.

Pieni vika saattaa nyt tuntua vähäiseltä, mutta jos se hajoittaa työkoneen haastavassa paikassa, on silloin tilanne täysin erilainen. Silloin toivoisit, että olisit huoltanut työkonetta säännöllisesti.

Lue alta 10 syytä, miksi työkoneiden huolto tulee tehdä säännöllisesti.

1. Pidentää käyttöikää

Säännöllisesti tehtävä konehuolto auttaa pitämään koneet hyvässä kunnossa pidempään, mikä vähentää tarvetta kalliille korjauksille tai uusille hankinnoille. Kun tiedät työkoneesi kestävän pitkään kunnossa sekä säännöllisten huoltojen hinnat – voit laskea kustannukset ennustettavasti jopa vuosien päähän.

Työkoneen vaihto tai suuremmat korjaukset voivat olla jopa useita tuhansia tai kymmeniä tuhansia euroja. Säännöllisen huollon avulla, laitteen hinta pysymään maltillisena ja käyttöikä kasvaa entisestään.

2. Parantaa tehokkuutta

Säännöllisesti huolletut koneet toimivat tehokkaammin. Se tarkoittaa vähemmän polttoaineen kulutusta ja myös vähemmän päästöjä. Polttoaineen kulutuksen väheneminen säästää rahaa ja päästöjen väheneminen puolestaan ympäristöä.

Tehokkaan työkoneen avulla voit hoitaa työtehtävät nopeammin ja saat enemmän töitä tehtyä!

Rikkinäisten osien vaihto varmistaa myös toimivan työkoneen.

3. Vähentää käyttökatkoja

Huoltamattomat koneet ovat aina alttiimpia vioille, mikä voi johtaa odottamattomiin käyttökatkoihin. Säännöllinen huolto auttaa tunnistamaan ja korjaamaan ongelmat ennen kuin ne aiheuttavat suurempia seisokkeja. Tiukan aikataulun projekteissa ei käyttökatkoille ole varaa, joten laitteiden tulee olla aina toimintakunnossa.

4. Lisää turvallisuutta

Säännöllisesti huolletut työkoneet pysyvät turvallisina. Huollon avulla varmistetaan, että kaikki työkoneen turvallisuusominaisuudet toimivat asianmukaisesti. Se suojaa koneen käyttäjiä ja sivullisia mahdollisilta onnettomuuksilta.

5. Säilyttää koneen arvoa

Huolletut työkoneet säilyttävät arvonsa paremmin verrattuna huonosti huollettuihin koneisiin. Oli kyseessä sitten vaihto tai koko koneen myynti – on huollettu työkone aina helpompi myydä korkeammalla hinnalla.

Et varmaankaan itse ostaisi kalliimmalla hinnalla työkonetta, jos tietäisit sen käyttäjän laiminlyöneen säännöllistä huoltoa?

Ammattihuolto takaa koneellesi takuun.

6. Takuuehtojen voimassaolo

Monien koneiden takuuehdot edellyttävät säännöllistä ja tietynlaista huoltoa. Säännöllisen huollon laiminlyönti voi johtaa takuun raukeamiseen, mikä tarkoittaa, että mahdolliset korjaukset tulevaisuudessa eivät kuulu takuun piiriin.

Säännöllinen huolto voi tarkoittaa esimerkiksi tietyin väliajoin tai kilometrien välein tehtävää huoltoa. Tarkempaa tietoa saat laitteen valmistajalta sekä kysymällä asiasta lisää meiltä.

7. Vähentää korjauskustannuksia

Pieniä vikoja voi olla hankalaa huomata, mikäli työkonetta ei vie huoltoon säännöllisesti. Tämän takia säännöllinen huolto voi vähentää korjauskustannuksia, sillä vältytään suuremmilta ongelmilta. Pienen vian korjaaminen saattaa olla nopea ja halpa tapa välttää suuremmat ongelmat laitteen korjaamisessa.

8. Parantaa työolosuhteita

Työkoneen kuljettaja ei aina huomaa, mikäli työolosuhteissa on jotain vikaa. Se saattaa johtaa siihen, että kuljettaja voi joutua pidemmälle sairaslomalle. Työ on mielekkäämpää sekä turvallisempaa tehdä hyvin huolletulla työkoneella, jossa on toimiva ilmastointi sekä lämmitys kylmille ilmoille.

9. Vähentää ympäristövaikutuksia

Ympäristövaikutukset ovat myös tärkeitä, kun mietitään työkoneiden käyttöä. Hyvin huolletut työkoneet toimivat juuri kuten niiden pitää ja sen vuoksi ne ovat ympäristöystävällisempiä.

Hyvin voidellut osat liukuvat kunnolla, eivätkä kuluta enempää polttoainetta, kuin normaalisti. Säästät rahaa sekä Suomen kaunista luontoa.

10. Lisää luotettavuutta

Eri projektit voivat olla riippuvaisia työkoneiden toimivuudesta ja säännöllisesti huolletut koneet ovat luotettavampia. Pystyt lupaamaan asiakkaalle, että pysyt aikataulussa, sillä kaikki koneesi ovat huollettuna, eikä niillä ole riskiä hajota kesken tärkeän työprojektin.

Voit säästää ylimääräisiä kuluja huoltamalla koneesi säännöllisesti.

Säännöllinen huolto Etelä-Savon Työkonehuollolta

Säännöllinen huolto kannattaa. Me hoidamme työkoneesi kausihuollot sekä muut määräaikaishuollot ammattitaidolla. Oli kyseessä sitten pienen osan vaihto tai moottorin vaihtaminen – tuo työkoneesi meille huoltoon.

Huollamme koko työkoneen säännöllisesti ja pidämme huolen siitä, että kone ei hajoa kesken tärkeän työtehtävän. Tilaamme tarvittavat vaihto-osat, jotka ovat vaadittuja laitteen takuulle ja näin tiedät varmasti, että työkoneesi on huollon jälkeen takuun piirissä.

Ota yhteyttä ja varaa aika työkoneen säännölliselle huollolle jo tänään!