Webasto on polttoainekäyttöinen lämmitin, joka toimii työkoneen omalla polttoaineella. Se on huoleton ja helppokäyttöinen, joka sopii myös ajonaikaiseen lämmitykseen. Webaston huolto kannattaa tehdä säännöllisesti, mikäli lämmittimet eivät toimi, kuten niiden pitäisi.

Lue lisää Webaston huollosta sekä asennuksesta.

Webasto auton tai traktorin koneen lämmittämiseen.

Webaston perusteet

Webasto-järjestelmä on ajoneuvoon asennettava lämmityslaite, joka toimii itsenäisesti ajoneuvon moottorista. Sen tehtävänä on pitää moottori lämpimänä, kun ajoneuvo ei ole käytössä. Lämmittämällä moottoria etukäteen, helpotetaan koneen kylmäkäynnistämistä sekä vähennetään moottoria aiheuttavaa kulutusta.

Webasto voi lämmittää myös ajoneuvon ohjaamon, joka parantaa kuljettajan työskentelymukavuutta sekä turvallisuutta, kylmässä ympäristössä. Lämmittimen voi laittaa päälle esimerkiksi ajastimen avulla tai puhelinsovelluksen kautta etukäteen, jotta työskentelyn voi aloittaa suoraan lämpimässä työkoneessa.

Lämmitin toimii polttoaineen avulla

Webasto -lämmitin toimii polttoaineen avulla, yleensä hyödyntäen ajoneuvon omaa polttoainejärjestelmää hyväkseen. Se sytyttää pieniä määriä polttoainetta, jolloin lämpöä tuotetaan ja sitä siirretään moottoriin sekä ohjaamoon.

Prosessi on tehokas, sillä se käyttää ainoastaan pieniä määriä polttoainetta ja voi toimia itsenäisesti ilman, että ajoneuvon moottori on käynnissä. Webaston käyttö työkoneissa lisää tehokkuutta, taloudellisuutta, työturvallisuutta sekä mukavuutta. Se maksaa itsensä takaisin parempana toimintavarmuutena, pidempänä käyttöikänä sekä parempana työympäristönä. 

Lämmitys työkoneeseen, traktorin akun vaihto

Webasto lämmittämään työkoneissa

Lisälämmitin voidaan kytkeä päälle ja saada työkone mukavan lämpimäksi lyhyessäkin ajassa. Kiireessä lämmitin voidaan pitää päällä myös ajossa ja se lämmittää aina työtiloja hyvään lämpötilaan. Webasto -lämmittimen asentaminen työkoneisiin on siis kannattava investointi.

Webasto on hyvä ratkaisu silloin, kun työkoneita pidetään kaukana sähköliitännästä. Työkoneen voi jättää huoletta kauemmaskin ja sen saa silti lämpimäksi omalla polttoaineella. Webaston käynnistäminen onnistuu monissa laitteissa, jopa puhelinsovelluksen tai kaukosäätimen avulla kauempaakin.

Alalla johtavana merkkinä toimii myös Eberspächer -lämmitin, joka voi toimia vaihtoehtona Webastolle lämmittimenä. Etelä-Savon Työkonehuollolta saat ammattilaisen mielipiteen, kumpi lämmitin sopii parhaiten juuri sinun työkoneeseesi.

Varaa aika lämmittimen asennukseen ja saat työkoneesi kovillakin pakkasilla lämpimäksi.

Säästä aikaa ja lisää koneen käyttöikää webaston avulla.

Webaston huolto tuo säästöjä

Webastoja ei tarvitse nykypäivänä huoltaa kovinkaan usein, mutta laite saattaa hajota liian vähäisestä käyttämisestä. Lämmitin kannattaa pitää päällä yhtäjaksoisesti noin 10-20 minuuttia muutaman kuukauden välein, vaikka työkoneella ei tulisikaan ajoa.

Tämän avulla Webasto pysyy toimivana ja valmiina seuraavaa kautta varten. Mikäli Webasto on kuitenkin päässyt vioittumaan ja se pitää esimerkiksi epämääräistä ääntä tai savuttaa, kannattaa Webasto tuoda huoltoon.

Huonosti toimiva lämmitin voi kuluttaa liikaa energiaa tai toimia huonosti – Siksi huoltaminen tulee tehdä mahdollisimman nopeasti.

Tuo laitteesi meille ja tarkistamme lämmittimen sekä työkoneesi muut osat ja pidämme huolen, että työkoneesi toimii tehokkaasti. Webasto ei välttämättä ole ainoa huollettava osa, joten työkoneet kannattaa tuoda säännölliseen huoltoon, varsinkin ennen kauden alkua sekä pitkän kauden jälkeen.

Konehuolto, työkonehuolto, traktorihuolto, Etelä-Savon Työkonehuolto

Etelä-Savon työkonehuolto asentaa ja huoltaa työkoneiden lämmittimen

Oli kyse sitten auton, traktorin tai maansiirtokoneen lämmittimestä, ammattitaitoinen henkilökuntamme huoltaa ja asentaa lämmittimet työkoneisiin. Lämmittimen asennus mahdollistaa sen, että työkoneet pysyvät pitkäikäisinä ja työskentelyn olosuhteet mieluisina.

Lisälämmitin voi tuntua suurelta investoinnilta, mutta se maksaa itsensä takaisin nopeasti. Työkoneet pysyvät parempina pidempään ja työtä pystytään tekemään kovillakin pakkasilla lämpimissä työolosuhteissa.

Varaa itsellesi lämmittimen huolto tai asennus. – Hoidamme työkoneesi lämmityksen kuntoon vaivattomasti.